2010. december 1., szerda

Az év utolsó hónapja

Elérkezett az év utolsó hónapjának első napja. Szeretem a decembert, közelednek az ünnepek.

Viktorral már nagy lázban égünk. (vagy egyelőre csak én???) Egyre több dísz és zene kerül elő, ami karácsonyi hangulatú, valamint a májusi babák anyukái (egy kis közösség, aminek jó tagja lenni) veszettül fotózzák a babáikat Télapójemezben, így Viktor se maradhatott ki ebből.


Apropó Télapó. December 6-án eljön Viktorhoz is. Illetve pontosítok, Viktor megy a Télapóhoz. Munkahelyemen a dolgozók gyerekihez minden évben ellátogat az öreg.
Már jó előre kiválasztottuk Viktor ajándékát, hiszen Ő ha csomagot kap, azt úgyis csak mi ennénk meg, így vettünk neki egy mindentudó polipot.

A karácsonyi ajándékok is szépen gyűlnek. Pedzegettünk a családnak egy kis listát, hogy Viktor mi mindent szeretne kapni.
Papáéktól pl. szánkót, természetesen olyat, amit Papa készített el neki, Nagyijától egy pirospöttyös labdát és egy spéci játékot, ami zenélcsörögpörögmindentud, Ata bátyjától természetesen autót... enikőtől pedig Duplo építőkocka készletet és egy hintát.

A Duplo az, ami árban egy kicsit húzósabb, viszont egy életre szól. Az én Duplo-legoimat nem örökölhette Viktor, mert oda lett adva unokatsóm kislányainak, de szerencsére folyamatosan gyártják, és ugyan olyan, mint 30 évvel ezelőtt. Törhetetlen, színes, kompatibilis minden elem mindegyikkel, tehát nincs az, hogy látszólag hasonló építőkocka, aztán nem lehet egymásba se illeszteni őket, így praktikus is, megtérül az ára.

Nem akarom sznobságra nevelni Viktort, és folyton drága dolgokkal elhalmozni, de ha már egyszer építkezik, akkor azt tegye olyan játékkal, amiben örömét leli, és nem kell azon gondolkodni, hogy miként illeszzünk össze két teljesen másmilyen, ám de hasonlóként árult műanyagot, ami úgy, csak a helyet foglalja.

Kicsit elkanyarodtam az ünnepektől, de sebaj!


Hóseéses gyönyörű telet kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése