2010. december 25., szombat

Viktor első karácsonya

"Csendes éj! Szentséges éj!
Mindenek álma mély;
Nincs más fent, csak a Szent szülepár,
Drága kisdedük álmainál,
Szent Fiú, aludjál
szent Fiú, aludjál!"



Évek óta ez a dal csendül fel szenteste, és ezt követően szólal meg a kiscsengő, ami jelzi: megérkezett a Jézuska.
Idén se történt másként.

(A fa már 23-án este feldíszül, hiszen amikor kicsik voltunk, el kellett menni otthonról 24-én, hogy a Jézuska nyugodtan tudjon dolgozni... Ez megmaradt, ezt visszük majd mi is tovább.)

A család minden tagja egy helyen várakozik, kivéve Anyukám, aki intézi a dolgokat. Izgatottan vártuk idén is, hogy felcsendüljön a zene, és meghalljuk, ahogy csönget a Jézuska.

Viktort is átjárhatta valami varázslat szerű, mert velünk együtt, csöndben figyelte az eseményeket. Az emeleten, Ata szobájában várakoztunk... és egyszer csak megtörtént, amire vártunk.
Sötét volt, csak a karácsonyfa fényei világítottak, szólt a zene, és a kiscsengő is. Lejöttünk mindannyian, körbe álltuk a fát, és hallgattuk a zenét.



Viktor szemében fantasztikus sejtelmesség tükröződött, nézte a fát, mosolygott, és Ő is csöndben hallgatott. A család összes tagjára mosolygott, leste, hogy mi történik.


Utána következett az ajándékok kibontása. Viktor kapott először ajándékot, aminek szemmel láthatólag nagyon örült.

Ezután Aput ajándékoztuk meg. Viktor egy ideig ragaszkodott Apukája csomagjához, majd beadta a derekát és odaadta neki.


Apu után Nagyija következett. Neki már könnyebben adta, úgy látszik, rájött, adni épp olyan jó dolog, mint kapni.


Viktor nekem is adott egy nagyon szuper meglepetést, ennél aranyosabbat nem is kaphattam voltna. Egy bögre: Legjobb anya felirattal.


Enikő Jézuskája következett. Ő becsomagolta Viktor ajándékát, hogy legyen mit kibontania. Ahogy bontották, Viktor végig nevetett és csapkodott.


Természetesen Ata is megajándékozta Viktort, tőle két matchbox kisautót kapott, meg egy labdát, ami az egyik legjobb barátja lett Viktornak.


Innentől mindenki feltalálta magát. Viktor hagyott bennünket csomagot bontogatni, nagyon tetszettek neki az új játékai, főleg az "Első laptopom" nevezetű, amit kedvére csapkodhatott.


A karácsonyfát is alaposan szemügyre vettük. Sokmindent sikerült megismerni a fán lévő dolgok közül, de úgy gondolom Viktor kedvence egyelőre az angyalhaj volt.


Természetesen a papírok is nagyon izgatták Viktor fantáziáját, de amellett labdázott, legózott,  és formabedobózott Apuval.


 



A Jézuska mindenkinek, még a kutyáknak is hozott ajándékot, (na nem mintha maradéktalanul megérdemelték volna, de hát karácsony van...) így Chivas is kapott meglepetést. Temészetesen Viktor ebből se maradhatott ki.



Nagyon szuperul telt az este, sőt, az egész nap a várakozással, ünnepi ebéddel és vacsorával, az együttléttel, ajándékozással, és azzal, amivel megajándékozott mindnyájunkat a család legfiatalabb tagja, Viktor.

NEKEM LETT IGAZAM! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése