2010. november 20., szombat

Úszóbajnok

Még csak tervben volt Viktor, amikor már arról beszéltünk Zsolttal, hogy milyen jó dolog lehet a babaúszás, és ha egyszer lesz gyerekünk ki fogjuk próbáltatni vele már egészen  pici korában.
Hasonlóan jótékony hatásai vannak, mint pl. a babamasszázsnak, erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot, kiépül egy különleges bizalom, amit otthon a kádban nem tud az ember megadni a gyerekének, akár mennyire is szeretne.

(természetesen nem gondolom, hogy rossz szülő, aki nem úsztatja a gyerekét, ahogyan azok se kisebbek a szememben, akik nem masszírozzák babájukat minden nap vagy egyáltalán)

Eljött az idő, beirattuk Viktort úszásra. Itt a kerületben van lehetőség babaúszásra, a gyermekorvosunkhoz tartozó védőnőnk tartja, tehát ismeri Viktort.
Bevallom, kicsit féltem, hogy miként fog Manó reagálni, elvégre egy hatalmas víztömeg, nem éri a lábát, se a testét fix felület.

Viktor Apukájával sajátítja el az úszás örömeit. Van spéci úszópelenkája, sőt fürdőgatyája is Viktornak.


Körólbelül 8 baba gyűlt össze a foglalkozásra, 4 Viktorral egyidős, vagy tán még fiatalabb, és ugyan ennyi idősebb, azaz 1-2 éves gyerekek.
Az edzés a bemelegítéssel kezdődött. Karkörzés, nyújtás, lazítás. Már itt nagyon élvezte Viktor, szeret nagyon tornázni, hozzá is van szokva a mindennapos mozgatáshoz.



Ezután egyreközelebb kerültek a babák a vízhez, először még csak szüleik lábán...


... majd testközelből is megtapasztalhatták.



Viktor nagyon figyelte az oktató néni, Timi irányításait, szívta magába az információkat.

Következtek a gyakorlatok. Úsztatás, lebegés, játékvadászat, pancsolás, stb.





Minden percét élvezte Viktor, amint vízbe került, azonnal csapkodott, járt keze-lába.





A játék a sárga kacsa elérése volt. Nagyon koncentrált Viktor, végül mindig sikerült elérnie.






Viktor még nem merült, mert 3-4 alkalomnak el kell telnie, de Timi és Nóri szerint annyira ügyes, annyira élvezi és olyan aktív, hogy következő alkalommal már víz alatt fog úszni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése